X
GO

PLESNA ŠOLA ZAPLEŠI SI

Te srbi? Zapleši z nami tudi ti!

 

Naši prostori

 

Tako pa izgleda naša plesna šola, ko vstopite vanjo.

Pa kar brez strahu. Ne grizemo! Veseli bomo vsakega obiska. Tudi če pridete samo malo pogledat.

Naši prostori obsegajo 600m2.

Zaplešete lahko v štirih plesnih dvoranah, ki se poleg imena razlikujejo tudi po velikosti.
 

Dnevna soba

Medtem ko čakate na začetek tečaja ali pa na vašega malčka, se udobno namestite ter prelistate kakšno knjigo.

Skupni prostori:

  • Dnevna soba (s čakalnico)
  • dve garderobi (ena s kopalnico)
  • dodatna čakalnica pred otroško dvorano

 

 

 

Otroška plesna dvorana


V njej bodo najmlajši našli svoje priljubljene risane junake iz ledene dobe, ipd. Pri izvajanju otroških plesnih programov si pomagamo tudi z igračkami.

V otroški dvorani se nahaja tudi igralnica in tukaj je prostor, kjer lahko vašega malčka preoblečete in pripravite na plesne vaje.

Otroška plesna dvorana pa je namenjena tudi praznovanjem rojstnih dni. Najamete jo lahko zgolj kot prostor, lahko pa za vas pripravimo pravo rojstnodnevno zabavo.

Dimenzije dvorane: 13 x 5 m (65 m2)

Simončičeva in Biziljeva dvorana

To je naša največja plesna dvorana, poimenovana po največjem mariboskem plesnem učitelju, mojstru Ludviku Simončiču in pokojnemu plesnemu učitelju Primožu Bizilju. Uporabljajo jo predvsem odrasli za družabne plese, saj imajo dovolj prostora za izvajanje dunajskega valčka, foxtrota itd.

Plesni dvorani med tednom uporabljamo ločeno (Simončičeva 125 m2, Biziljeva 100 m2), med vikendi pa dvorani združimo v eno veliko (225 m2) in v njej gostimo plesne večere. Seveda pa jo uporabljamo tudi za razne prireditve.


Dimenzije dvorane: 24 x 9,5 m (225 m2)

 

Apolonijeva dvorana

Eden izmed prvih plesnih klub v Mariboru je bil Športno plesni klub (ŠPK) Maribor. Leta 1992 smo takratni ŠPK v mirovanju ponovno obudili, ga preimenovali v plesni klub Apolonij in pričeli z rednimi plesnimi treningi akrobatskega rock'n'rolla in show dance.

Ob ustanovitvi plesne šole Zapleši si, smo tako preimenovali tudi plesni klub Apolonij. V spomin na naše začetke, pa imamo dvorano Apolonij, namenjeno srednje velikim plesnim skupinam.

V njej plešemo v glavnem balet in jazz balet. 

 

Dimenzije dvorane: 12 x 8 m (95 m2)